Skip to content

Arboriginals landschaps-architectuur Op maat van mens, met zorg voor natuur

Arboriginals landschapsarchitectuur Op maat van mens, met zorg voor natuur

Logo landschapsarchitectuur wit

Tuinen & landschappen Ontwerp op maat

Arboriginals landschapsarchitectuur is vastberaden om bij te dragen aan een leefbare buitenruimte. Nieuwe ontwerpopdrachten worden steeds benaderd naar de geest van de plek. We onderzoeken welke betekenis de site heeft in het landschap en hoe we de relatie tussen beiden kunnen versterken. Deze zoektocht gaat steeds hand in hand met het verhaal van de opdrachtgever.

We streven bij de uitwerking van onze opdrachten voortdurend naar een symbiose tussen de wensen van de klant, zorg voor natuur en beeldkwaliteit.  Biodiversiteit, klimaatadaptiviteit, functionaliteit en beleving zijn kernwaarden die we hiervoor hoog in het vaandel dragen.

Spreekt deze denkwijze jou aan? Aarzel dan niet om een kennismakingsgesprek aan te vragen!

Een pakket op maat

Bij Arboriginals lanschapsarchitectuur kan u een pakket uitkiezen dat volledig is afgestemd op uw noden.

Basispakket

Wanneer je met het ontwerp an sich voldoende hebt om jouw project te realiseren.

Presentatieplan & referentiebeelden
Matenplan
Beplantingsplan
Plantenlijst
Aankooplijst materialen
Richtlijnen aanleg
Richtlijnen beheer
3D-visualisatie(s)
Totaalpakket

Wanneer je graag zelf de handen uit de mouwen steekt, maar professionele begeleiding kan gebruiken om het project in realiteit om te zetten en op gepaste wijze te onderhouden.

Presentatieplan & referentiebeelden
Matenplan
Beplantingsplan
Plantenlijst
Aankooplijst materialen
Richtlijnen aanleg
Richtlijnen beheer
3D-visualisatie(s)

Onze aanpak

Wij werken steeds naar wens van onze klanten. Elk project is anders, maar de weg naar een mooi eindresultaat verloopt meestal volgens een gestructureerd pad.

 • Stap 1

  Terreinbezoek & kennismaking

  Wij zullen een nieuw traject altijd starten door bij u op bezoek te komen. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt het programma van eisen afgetast en proberen we een beeld te vormen van de stijl die u voor ogen heeft. Synchroon nemen we de landschappelijke context van het project onder de loep. Indien bijkomende opmetingen nodig zijn kunnen
  wij deze meteen uitvoeren.

 • Stap 2

  Schetsontwerp & referenties

  Vervolgens wordt er gestart aan de tekentafel. Op basis van een uitvoerige analyse krijgt het schetsontwerp vorm. Dit schetsontwerp wordt vervolgens opgeladen tot een presentatieplan. Daarnaast verzamelen we referentiebeelden die een impressie geven van het mogelijke eindresultaat. We komen graag opnieuw bij u langs om deze eerste aanzet met u te bespreken.

 • Stap 3

  Definitief ontwerp

  Nadat het schetsontwerp met u werd afgetoetst, gaan we het plan digitaal detailleren. Deze fase resulteert in een matenplan waarmee u meteen aan de slag kan gaan of een vakman kan inschakelen.

 • Stap 4

  Beplantingsplan

  Op dit plan visualiseren we de planten(groepen) en waar ze precies hun plekje krijgen in de tuin. Bij dit plan hoort tevens een plantenlijst waarmee je naar een verkooppunt kan gaan.

 • Stap 5

  Opvolging en onderhoud

  Wij komen tijdens of na de aanleg graag bij u langs om het resultaat te bekijken en bij te sturen waar nodig. Indien gewenst kunnen wij de vormsnoei van uw structurerende groenelementen, zoals hagen en haagwolken, verzorgen, zodat het gewenste eindbeeld na enkele jaren wordt bereikt en daarna ook behouden blijft.

Sterk in landschappen

Neem een kijkje tussen onze eerder uitgevoerde werken.